Break-a-leg-dag
Door: Harlana, Esther, Elke, Annemarte
22 Juli 2016 | Roemenië, Oradea
Als jullie dachten dat we gisteren allemaal netjes op bed lagen nadat we de blog hadden geschreven, hadden jullie het goed mis. Esther was al eerder deze week gestoken door een mug en had haar enkel verzwikt dus ze liep op 1 voet. Maar Esther had er geen belang bij om geholpen te worden dus liep ze alleen van de trap af hinkelend in het donker. Toen Esther dacht dat ze de laatste tree had bereikt kwam er toch nog een tree tevoorschijn. Esther sprong daardoor op de rand van de onderste tree en knakte daardoor met haar andere enkel dubbel. Dreamteam Jonathan en Mathilde kwamen snel in actie. Jonathan zijn puf kunsten (adem in, adem uit) kwamen goed van pas en maakten Hannemarie helemaal blij, omdat deze kunsten nog goed van pas kunnen komen met een toekomstige bevalling. Ondertussen kalmeerde Mathilde Esther, door haar te vertellen dat ze misschien wel werd opgehaald door een knappe ambulance broeder. Tot grote blijdschap van Mathilde en Esther bleek dit ook nog het geval te zijn. Met loeiende sirenes, wat heel normaal is in Roemenië, werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Uit de foto’s zijn gekomen dat Esther haar kuitbeen heeft gebroken. Ook Bettina heeft een ongelukje gehad, ze is met haar hak in een sleuf van betonblokken gekomen. Ook zij zit omhoog met haar voet; de ijspacks zijn niet aan te slepen hier. Verder is het hier erg gezellig hoor ;)
Verder Hans vertelde dat hij zoutjes moest eten waarop Mark reageerde: die doe ik altijd in de koffie! Waarop Harlana reageerde; Mark, het zijn zoetjes…
Vanochtend zijn wij met de VBK naar de dierentuin geweest wat erg leuk en gezellig was voor de kinderen, waarvan veel er nog nooit in een dierentuin geweest waren en voor ons was het ook erg leuk om te zien hoe de dierentuin in Roemenië is. Tim vond dit zo leuk dat hij halverwege al naar de uitgang liep om daar de Tour de France te kijken op de Wifi.
s’ Middags is er met de VBK een zeskamp gehouden, met meer dan 6 spelletjes. Rick zijn woorden over de VBK: Klere warm, water op, maar toch gezellig. Verder is de dominee nog als clown geschminkt (niet dominee Visky, maar de dominee uit Paleu). Het was een erg gezellige dag en ondanks dat het warm is hebben de kinderen er erg van genoten. De VBK is afgesloten met een polonaise wat de kinderen allemaal geweldig vonden.
Vandaag is er ook weer een groepje naar de grannies geweest. Ook vandaag bleek dat Wian populair is bij de oudere vrouwen, hij kreeg namelijk in totaal 8 kussen. Ook hebben we zelfs nog Nederlands gepraat met een dochter van een Granny, die graag andere talen leert. Het blijft erg bijzonder om bij de grannies op bezoek te komen, zo was er een vrouw van 84 jaar die zelf nog een hele tuin onderhoudt met daarin allemaal groentes, van paprika tot maïs, zo’n beetje alles kon je er wel vinden, van deze vrouw hebben we ook nog pruimen en maïs meegekregen. Het mooi om te zien dat hoe moeilijk deze mensen het ook hebben, ze altijd iets aan een ander aanbieden en dat hun geloof in God erg sterk is.
Terwijl we dit blog nu aan het schrijven zijn bij het kampvuur, is het enige wat we horen: “Mogen wij de chips?” “Nootjes!” “Iemand nog bier/wijn?” deze woorden komen dan vooral uit de mond van Henk, die een grote liefde voor chips heeft. Het is hier dus erg gezellig, ook al slaat de vermoeidheid voor sommige personen nu toch wel in.
Het begint nu toch wel erg laat te worden, het is momenteel 23:47, dus tijd om het blog af te sluiten. Als groep zijn we toch goed in één ding… Te laat naar bed gaan. Welterusten aan iedereen en wens ons succes met het raften morgen!
Liefs van onder andere Harlana, Esther, Elke, Annemarte en nog een paar mensen die een woordje ingebracht hebben.
23 Juli 2016 - 07:33
Willien Post:
Wat een leuke blogs elke dag, fijn dat jullie het met elkaar ook fijn hebben en dat er goede dingen gedaan worden, voor zowel de kinderen als de ouderen.
Beterschap voor de pechvogels! -
23 Juli 2016 - 08:41
Jessica Van Dalfsen:
elke morgen vroeg even kijken of de blog erop staat!!
wat een pech allemaal, ik hoop dat jullie gauw weer op beide benen kunnen staan . Beterschap.
wat een leuke blogs komen er voorbij elke morgen lees ik ze weer met veel plezier. leuk om te zien hoe de kinderen het vinden en de ouderen. wat een dankbaarheid. voor nu veel plezier en succes met het raften en geniet nog even van de laatste dagen. Groetjes aan iedereen.. -
23 Juli 2016 - 09:03
Janet:
Goedemorgen allemaal, elke morgen even jullie nieuwe reisblog lezen is meestal erg leuk,
Vanmorgen een wat minder leuke blog om te lezen dat Esther haar kuitbeen heeft gebroken.
Ik weet hoe het voelt en dat is zeker niet prettig. Maar gelukkig zijn er lieve jongens in de groep die graag op Esther willen passen :-) en Karin kunnen ondersteunen. Toppers.
Maar ik las niet alleen de ongelukjes maar ook de gastvrijheid en dankbaarheid van de lieve mensen zoals de oude vrouw met haar tuintje, wat lief.
Heel veel plezier vandaag met het raften.
Vanuit een warm Genemuiden,
Hartelijke groet aan iedereen en een dikke knuffel voor Esther -
23 Juli 2016 - 09:03
Roelien:
Succes met het raften!
Tjonge, Esther en Bettina, wat een pech. Laat je maar lekker verwennen door de rest. Maar dat komt vast wel goed.
Succes met wat jullie nog gaan doen!
Groetjes aan iedereen. -
23 Juli 2016 - 09:31
Jantine:
Hallo allemaal,
Elke dag is het hier weer lachen geblazen om jullie blog.
Wat super leuk geschreven!!
Veel sterkte aan de dames met de kapotte enkels/kuitbeen. Bah, erg pijnlijk.
Jullie maken genoeg mee zo te horen, en vooral de kussen van de grannies zijn erg in
trek -
23 Juli 2016 - 09:54
Arenda Timmerman:
Hallo allemaal, heel leuk die gezellige, mooie verhalen hoor.
Veel plezier nog met elkaar, groetjes familie Timmerman -
23 Juli 2016 - 12:43
Alice Ruijg :
Heerlijk weer om jullie avonturen te lezen,doe voorzichtig allemaal en geniet nog van de dagen die jullie hebben daar,groetiezzzzzzz de Ruijgies
23 Juli 2016 - 13:54
Anneke Beens:
Leuk jullie belevenissen te volgen, wat een pech voor Esther en Bettine. De rest heel veel plezier bij het raften en doe voorzichtig an! Veel plezier de laatste dagen en wij kijken alweer uit naar dinsdag.
Liefs, Fam. Beens -
23 Juli 2016 - 17:46
André Roetman:
Gaaf om elke keer die verhalen te lezen! Jullie verblijf daar is niet bepaald saai te noemen -
23 Juli 2016 - 22:35
Cor En Coba Roeland :
Beste allemaal wat een belevenissen allemaal .Bettine en Ester sterkte toegewenst ,hopelijk hebben jullie je ook vermaakt toen de anderen aan het rafften waren, maar dat is ook vast goed gekomen,we genieten met jullie mee.Morgen een goede zondag toewenst ,doe de groeten daar van ons ! Maandag een goede terugreis Toegewenst!,
Een hartelijke groet van Cor en Coba -
23 Juli 2016 - 23:11
Jan Breman:
Leuk dat we zo op de hoogte blijven van jullie belevenissen.
Gaat alles nog goed daar met de 3 Bremannetjes ? Goede terugreis en groetjes, Jan & Gerryhanne
24 Juli 2016 - 18:10
Marianne:
Het einde van de reis komt nu heel dichtbij.Een reis die je niet meer zult vergeten,
Jullie mochten ieder op zijn eigen plekje je lichtje laten schijnen,
Hopelijk zijn er nog voldoende zakdoekjes over voor bij het afscheid nemen.
Nog een gezellig verblijf in Budapest, en we bidden voor een veilige reis, om elkaar weer in Genemuiden te kunnen ontmoeten.
Doeiiii opa Jan en oma Marianne